O nama

Poštovani posetioče dobrodošao u Zonu Medicine. Sam sajt je nastao kao rezultat dugogodišnje želje jednog studenta Medicinskog fakulteta, smer medicina.

Cilj ovog sajta je razmena proverenih i kvalitetnih informacija. Prvenstveno je namenjen studentima medicinskih i srodnih nauka. Na našim stranicama možete čitati tekstove o anatomiji ljudskih organa, fiziologiji, patologiji, mehanizmima nastanka bolesti, kliničkoj medicini, lečenju bolesti. Možete se i informisati o medicinskim inovacijama, što uključuje nova otkrića na polju lekova, lečenja bolesti, genetskog inženjeringa i mnogo toga drugog. Pokušaćemo da na jednom mestu objedinimo što više informacija vezanih za studije, npr. od anatomije grudnog koša i srca do auskultacije srčanih ušća.

Iza sajta stoji mali tim ljudi koji se bavi medicinskim naukama, shodno tome za svaki tekst na ovom sajtu stojaće referenca na koju se oslanja. Na ovaj način tačnost informacija može da se proveri i dalje istražuje. Sa ponosom objavljujemo da iako vrlo mlad na veb mreži sajt sarađuje sa „jutjub“ kanalom Zona Anatomica koji se prvenstveno bavi proučavanjem anatomije čoveka, ali i drugim interesantnim temama.

Posetilac ovih stranica ne mora isključivo biti student, lekar ili neko drugi čija profesija podrazumeva beli mantil. Upamtite da su informacije na sajtu Zona Medicine® čisto informativnog karaktera i da nikako ne mogu zameniti pregled i mišljenje lekara.

 

Nadam se da ćemo biti od pomoći tokom studiranja,
Osnivač Nikola Nikolić
e-mail: nikola.nikolic@zonamedicine.com